Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Marijana Mićić – Polaznica Microsoft Akademije za Data Analyst

3 April, 2024

Marijana Mićić – Polaznica Microsoft Akademije za Data Analyst

Marijana, Koje karakteristike treba da poseduje uspešan Data Analyst?

Mi danas živimo u svetu podataka a jedan Data Analyst treba da ih interpretira, prikupi, očisti, analizira i prezentuje na najprijemčiviji način. Analize data analysta pomažu menadžmentu kompanije da donese prave odluke u vezi sa svojim poslovanjem. Kako bi u svom poslu bio uspešan, data analyst treba da poseduje različite tehničke veštine: rad sa bazama podataka u MS Excel-u i SQL-u, znanje programskog jezika – Python, vizuelizacuje podataka – Power BI ali i znanje matematike. Od mekih veština izdvojila bih naravno analitičnost, orijentisanost na detalje, sposobnost kritičkog razmišljanja i sposobnost rešavanja problema.

Kako je počela tvoja Semos priča?

Semos Education i ja smo se sreli na internetu – Semos Education je objavio vest o održavanju vebinara u vezi sa Data Analyst Akademijom a ja sam ugledala tu reklamu. Kao neko ko se više godina interesuje za ovaj posao, odmah sam se prijavila. Nakon vebinara kome su prisustvovala dva predavača, stupila sam u kontakt sa ljubaznom Milenom koja mi je pružila sve dodatne informacije.

Kakva su tvoja očekivanja nakon završetka Akademije?

Nakon Akademije očekujem da ću posedovati znanje svih tehničkih veština potrebnih za početak nove karijere. Dobra vest je što je potražnja za Data Analystima u Srbiji veća nego ranije jer je na svetskom tržištu više godina unazad Data Analyst među najtraženijim zanimanjima. Nadam se da ću od Semosovog Karijernog centra dobiti korisne smernice kako da se što uspešnije predstavim poslodavcima pri apliciranju za ovu poziciju.