Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Best of the Best – Jelena Radovanović

3 April, 2024

Best of the Best – Jelena Radovanović

Reci nam par reči o sebi. Zašto si se odlučila da pohađaš Akademiju za Software Testera u Semos Education-u?

Zovem se Jelena Radovanović (od skoro, još se navikavam na novo prezime ), diplomirani sam ekonomista, rođena u Šapcu a poslednje 2 godine živim u Beogradu. Za Semos Akademiju sam dobila poziv od Foruma mladih sa invaliditetom (njihov sam član) da učestvujem u konkursu dobijanja stipendije slanjem motivacionog pisma. Kada sam videla poziv jako sam se obradovala jer je IT sfera nešto što me interesuje dugi niz godina, budući da sam iz malog grada u vreme tadašnjeg upisa srednje škole to nije bilo toliko aktuelno kao i zbog bolesti koju sam imala u tom periodu nije bilo puno prilike da istražim. Posle poziva sam istražila koji Semos Akademija bi meni najviše odogovarao, i odlučila sam se za Software Tester Akademiju, poslala sam motivaciono pismo i posle nekog vremena sam dobila pozitivan odgovor, što me je mnogo obradovalo.

Kako ti je Akademija pomogla da budeš korak bliže ostvarivanju karijere Software Testera?

Sjajni predavači Jelisaveta i Strahinja, su nam sve objašnjavali ne softverskim i QA jezikom, nego jezikom kojim laici mogu da shvate, strpljivo odgovarali na sva naša pitanja kao i nedoumice, u svako doba dana bili su tu da nam pomognu. Iskreno nikakvih dodirnih tačaka nisam imala sa softverskim jezikomi, Akademija mi je mnogo pomogla da razumem.

Koliko su ti zadaci i završni projekat značili da praktično primeniš znanja?

Zadaci za domaći kao i završni projekat IT Labs kompanije na kojem su radili svi polaznici Software Tester Akademije, su mi mnogo pomogli, da shvatim kako JIRA funkcioniše. Izuzetno je zanimljivo tražiti Bug-ove i pisati o njima. Rad na internom projektu IT Labs kompanije mi je omogućio da sa Akademije izađem sa iskustvom koje mogu podeliti u CV-ju.

Šta bi preporučila onima koji još uvek oklevaju da donesu odluku da promene svoju karijeru?

Da ne razmišljaju previše, da preseku nikad nije kasno za nadogradnju znanja kao i za učenje novog. Ovo je sjajna Akademija sa sjajnim predavačima koji će im preneti znanje biti tu kao mentori i podrška u svemu.

Pored obuke za tehničke veštine, kako te je Karijerni centar dodatno podržao?

Andrijana i Ivana dve sjajne devojke koje su nam održale predavanja o vođenju LinkedIn profila, pisanju CV-ja, motivacionog pisma, simulacija razgovora za posao zaista puna pomoć u savremeno doba traženja posla u IT sveri.