Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Best of the best – Nikola Konstantinović

3 April, 2024

Best of the best – Nikola Konstantinović

Reci nam par reči o sebi. Zašto si se odlučio da pohađaš obuku za Software Tester-a?

Završio sam Ekonomiju i turizam na Visokoj turističkoj školi u Beogradu. Radio sam i usavršavao sam se u Grčkoj, Turskoj i Finskoj kako bih sakupio iskustvo i dragoceno znanje neophodno za dalji napredak u turizmu, tačnije hotelijerstvu. Poslednjih 4 godine radim u hotelskoj prodaji. Pre dve godine sam upisao kurs ruskog jezika i uspešno sam položio ispit za nivo znanja B1. Rad u hotelijerstvu i turizmu zahteva konstantnu brigu o detaljima što je meni oduvek bilo jako zanimljivo i izazovno kao i neprestan rad na sebi kako bi se odgovorilo potrebama tržišta.

Kada sam čuo za kurs iz softverskog testiranja jako sam se zainteresovao jer je tu jako bitno da pronađete detalje i greške koje se lako potkradu. To mi se učinilo i kao odlična prilika da uđem u svet IT-ja, gde je konstantna potražnja za novim radnicima i gde je mogućnost napredovanja neograničena, ukoliko se stvarno potrudite, što nažalost nije slučaj sa sektorom turizma.

Kako ti je obuka pomogla da budeš korak bliže ostvarenju karijere Software Tester-a?

Grupa je bila manja predavači Jelisaveta i Strahinja su bili jako ljubazni i nije im bilo teško da nam ponove i po nekoliko puta neku stvar i da nam daju primer iz prakse kako bismo što lakše shvatili i savladali neophodno gradivo. Obuka mi je pomogla da razumem pristup koji se primenjuje u programiranju kao i na koje sve načine možemo analizirati podatke i sprovoditi testiranje određenog programa.

Šta bi preporučio onima koji još uvek oklevaju da promene svoju karijeru?

IT industrija se razvija neviđenom brzinom i potreba za novim kadrovima je konstantna. Takođe, to je grana u kojoj je napredak neograničen ukoliko uložite vreme i trud. Po mom mišljenju, testiranje je odličan prvi korak da uđete u IT svet.

Pored obuke za tehničke veštine, kako te je Karijerni centar dodatno podržao?

Pored obuke za tehničke veštine Karijerni centar je održao i obuku gde smo dobili savete kako da napravimo dobar CV i motivaciono pismo kao i koje greške treba izbegavati kako bismo došli do zaposlenja kao i kako napraviti dobar LinkedIn profil.