Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Talent Partner – Onikron LLC DOO

3 April, 2024

Talent Partner – Onikron LLC DOO

Onikron LLC DOO je kompanija za razvoj softvera sa sedištem u Beogradu, Srbija, i pouzdan partner kompanijama koje žele da unaprede agilnost i beskompromisni kvalitet svojih razvojnih potreba. Onikron ima više od 20 godina iskustva u isporuci vrhunskih proizvoda u oblastima medija i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kako izgleda jedan radni dan u Onikron-u?

Naš tipičan dan počinje tako što su naši programeri angažovani na nekoliko projekata sa našim klijentima. Ovde programeri na svom stand-up sastanku rešavaju probleme klijenta i dodeljuju zadatak prema Sprints (pratimo agilnu metodologiju) planiranju. Zatim, ostatak dana posvećujemo rešavanju postavljenih zadataka do sledećeg sastanka.

Zadatak menadžmenta je da reši sve probleme koji se ne mogu rešiti na nivou tima i da se angažuje oko klijenta, razume prioritet i vreme rešavanja.

Šta je za vas ključni deo za uspešnu saradnju sa kompanijama, konkretno sa Semos Education-om?

Na prvom mestu nase saradnje sa Semos Education-om je da budemo vaš partner od poverenja. Drugo, želeli bismo da angažujemo vaše tek obučene testere da se upoznaju sa projektima naših klijenata na osnovu potreba, ako i kada je to potrebno.

Kako ste počeli saradnju sa kompanijom Semos Education i šta je za vas najbitnije kod potencijalnih kandidata za zapošljavanje?

Upoznali smo se na iSTQB seminaru i tamo smo uvideli naše mogućnosti saradnje. Potencijalni kandidati za zapošljavanje prvo treba da budu sertifikovani, a zatim da se pronađe način da ih angažujemo sa našim krajnjim klijentima.

Zašto ste se odlučili da budete Talent Partner u okviru Akademije za Software Tester i dali planirate da se saradnja proširi?

Verujemo da služimo obostranim interesima, odnosno podržavamo rast jedni drugih kroz partnerstvo.

Šta biste preporučili budućim polaznicima Semos Akademije?

Naša preporuka je da polaznici moraju da poseduju:

  • Radoznalost
  • Želju za učenjem novih stvari
  • Pronalaženje rešenja da se stvari dogode
  • Ponekad da misle i izvan okvira