Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Kompanija Partner IT Labs – Intervju sa Andreom Lapevskom – People Engagement Specialist u IT Labs-u

3 April, 2024

Kompanija Partner IT Labs – Intervju sa Andreom Lapevskom – People Engagement Specialist u IT Labs-u

Ćao Andrea. IT Labs je već poznata kompanija na makedonskoj i međunarodnoj IT sceni kao i u Srbiji. Možete li nam reći nekoliko reči o dosadašnjoj saradnji sa Semos Education-om?

Pošto smo zastupljeni i u Makedoniji i u Srbiji, do sada smo imali zadovoljstvo da sarađujemo sa Semos Education-om u obe zemlje. Kao kompanija partner, u proteklom periodo definisali smo finalne projekte za nekoliko grupa i saradnja je uvek odlična. Do sada smo sarađivali u okviru Akademije za Software Tester i JavaScript Akademije. Takođe, cenimo saradnju vezanu za kurseve i sertifikate za naše zaposlene u oblasti Microsoft, AWS, ISTQB itd.

Da li su, po Vašem stručnom mišljenju, studenti Akademije za Software Testing stekli potrebne veštine tokom akademije?

Iz do sada prisutnih prezentacija završnih projekata može se primetiti da su tokom Akademije studenti zaista imali priliku da se upoznaju sa velikim brojem alata, koncepata i principa koji se koriste u svetu testiranja softvera. Naravno, tehnologije se svakodnevno menjaju, ali osnove testiranja i analize kvaliteta su dobro prenete, čak i potpunim početnicima koji nisu prethodno bili izloženi industriji.

Koje su ključne veštine/alati koje su učenici uspešno savladali i da li su ih pravilno primenili u izradi projekata?

Detaljni planovi testiranja, suštinsko razumevanje procesa razvoja softverskog projekta, upotreba alata za praćenje i upravljanje projektima kao što su Jira i Azure DevOps, i oštro oko za detalje su ključne veštine koje se primećuju kod većine studenata.

Da li smatrate da su studenti prema predstavljenim projektima spremni za zapošljavanje/praksu u kompaniji na junior pozicijama?

Stepen pripremljenosti varira kod svih studenata, ali oni studenti koji su zaista uložili vreme i posvetili se gradivu odmah su uočljivi i definitivno su spremni za praksu, a značajan broj njih i za junior poziciju.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Semos Akademijom za Software Tester?

Tim sa Software Tester Akademije uvek ima visok nivo profesionalizma, a međusobna komunikacija je laka i efikasna. Na osnovu naših zahteva i povratnih informacija, sa svakom sledećom grupom, beleži se napredak u izradi projekata i njihovoj koordinaciji. Naravno, nakon završetka svake grupe dobijamo i preporuke za najbolje studente.

Šta biste preporučili budućim studentima Akademije za Software Tester?

Preporučili bismo budućim studentima da se posvete materijalu i stalno istražuju, isprobavaju nove alate i izazivaju sami sebe. Ova industrija se veoma brzo razvija i menja, tako da stalno učenje vodi put ka uspehu, a ova Akademija je odličan prvi korak.