Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Uspešne saradnje – IT Labs

3 April, 2024

Uspešne saradnje – IT Labs

Semos Education zaista stvara kvalitetne pojedince pune entuzijazma i želje za usavršavanjem, a za njih uvek ima mesta u IT Labs-u.

Danas pričamo sa Elenom Mileskom Dvorochanec – Talent Acquisition Specialist-om kompanije IT Labs.

Ćao Elena, IT Labs je internacionalna kompanija koja posluje duže vreme na različitim lokacijama u svetu, a od nedavno ste počeli da gradite svoj tim i u Srbiji. Možeš li da nam ispričaš više o vašoj kompaniji i projektima na kojima radite?

IT Labs je kompanija u makedonskom vlasništvu, osnovana u Sjedinjenim Državama. IT Labs je svoju priču započeo pre više od 15 godina kao startap i od tada kontinuirano rastemo.

Sarađujemo sa raznim kompanijama iz različitih industrija koje se nalaze širom sveta. Počeli smo sa startapima, a sada sarađujemo sa velikim svetskim brendovima. Radili smo na manjim projektima sa manjim timovima, ali smo vremenom razvili naš portfolio u više segmenata i sektora, tako da nam je to omogućilo da se širimo i razvijamo. To nam je omogućilo da postanemo glavni pokretač u digitalnoj transformaciji naših partnera i kupaca. Danas već nudimo širok spektar usluga: od osnovnih savetodavnih i konsultantskih usluga za poslovne strategije, pa sve do upravljanja celokupnim životnim ciklusom razvoja softvera, uključujući održavanje i podršku. Aktivni smo poslednjih godinu dana i već imamo stručnjake koji su deo velikog IT Labs tima. Verujemo da Srbija ima snažan IT sektor i visoko razvijenu poslovnu kulturu, što će dodatno ojačati našu poziciju i omogućiti nam da nastavimo da se razvijamo.

Kao kompanija, težimo ispunjavanju postavljenih ciljeva i fokusirani smo na pružanje kvalitetnih usluga našim klijentima, ali i na stvaranje povoljnih uslova za zaposlene i ambijenta u kojem mogu biti maksimalno efikasni i gde se mogu razvijati. IT Labs je kompanija usmerena ka ljudima u IT industriji. U IT Labs-u smo najviše fokusirani na razvoj naših zaposlenih, vodimo računa kako o profesionalnom tako i o ličnom razvoju svakog zaposlenog.

Kako izgleda jedan radni dan u IT Labs-u?

Interesantno pitanje. U IT Labs-u imamo nekoliko timova i svaki radi na svoj način, koji sami članovi tima utvrđuju. Naši timovi rade na mnogim inovativnim projektima, imaju priliku za lični razvoj, a svaki tim ima svoju dinamiku rada. Ali da biste stekli bolju sliku ovoga, navešću primer kolege Bojana koji je vođa jednog od timova u IT Labs-u. Njegov dan počinje dobrom kafom i sastankom sa timom gde se detaljno pregleda šta je završeno od prethodnog dana, da li je možda potrebna neka pomoć, a onda zajedno prave plan za ostatak dana. Ovo može izgledati malo formalno, ali uopšte nije. Naši timovi imaju prijateljsku atmosferu i uvek smo fokusirani na rešenja, a ne na problem. Uvek idemo korak dalje da pronađemo nove, kreativne načine da se uhvatimo u koštac sa različitim izazovima kada radimo na projektu.

Dodala bih samo interni događaj Extravaganza Friday, svakog prvog petka u mesecu, gde dan počinje kafom, a završava se uz pivo i dobro društvo.

Kako ste počeli saradnju sa Semos Edukacijom?

Inicijalna komunikacija je krenula u pravcu obuke i sertifikacije naših sadašnjih zaposlenih, a potom je i saradnja sa akademijama u okviru Semos Education-a došla prirodno. Kao što sam već pomenula, IT Labs stalno traži nove kolege da se pridruže našim dinamičnim i brzorastućim timovima. Semos Education zaista stvara kvalitetne pojedince pune entuzijazma i želje za usavršavanjem, a za njih uvek ima mesta u IT Labs-u.

Zašto ste se odlučili da budete Talent Partneri u okviru Akademije za Full Stack, Data Analyst i Software Tester?

Iz razloga što smo već dobili sjajne kandidate po preporuci Semos Education-a, od kojih su mnogi već počeli da utiru svoj put u IT Labs.

Šta biste preporučili budućim polaznicima Semos Akademije?

Kontinuirano učenje je ključ uspeha. Akademije su samo početak. Ako želite da budete najbolji u onome što radite, kontinuirano učenje, praćenje trendova i primena onoga što ste naučili, bilo u stvarnom životu ili na sopstvenom projektu, zaista su jedini put do uspeha.