Semos Education Semos Education
  • Ponedeljak-Petak 9:00AM - 5:00PM
  • Javi nam se: +381 63 4567 50
  • Piši nam: info@semosedu.com
EN / МК / RS
Кошничка
REZERVIŠI MESTO

Uroš Babić o kursu AZ-500: Microsoft Azure Security Technologies

3 April, 2024

Uroš Babić o kursu AZ-500: Microsoft Azure Security Technologies

Uroše ti si sa nama negde od samog početka i jedan od trenera sa najviše sertifikacija i iskustvo. Moto Semos Education-a je ,,Mi delimo znanje’’. Šta za tebe predstavlja mogućnost deljenje znanja?

Deljenje znanja o Microsoft Azure kursevima predstavlja posvećenost kontinuiranom učenju, profesionalnom razvoju i omogućava polaznicima kurseva da unaprede svoje tehničke veštine. Pruža pristup vrednim resursima, praktičnim labovima i microsoft learning kursevima. Kako studenti uče i primenjuju ove veštine, postaju bolje opremljeni da se nose sa izazovima iz Azure Clouda. Za profesionalce, deljenje Azure znanja predstavlja razvoj karijere. Savladavanjem Azure tehnologija, pojedinci mogu dobiti nove mogućnosti za posao i istaknuti se u konkurentskoj tehnološkoj industriji.

Microsoft Azure sertifikati potvrđuju stručnost i služe kao dokaz sposobnosti. Deljenje znanja podstiče osećaj zajedništva. Bilo putem foruma na mreži, radionica ili kolaborativnih projekata, Azure entuzijasti se okupljaju kako bi razmenili znanja, rešili probleme i proslavili uspehe. U okviru organizacija, deljenje Azure znanja doprinosi boljem timskom radu i efikasnosti. Timovi koji zajedno uče mogu primeniti najbolje prakse, optimizovati procese i pokrenuti inovacije.

Budući da tvoja ekspertiza je security, da li nam možeš reči za koga je namenjen kurs AZ-500?

Ovaj kurs pruža profesionalcima za IT bezbednost znanje i veštine potrebne za implementaciju bezbednosnih kontrola, održavaju security posture organizacije i identifikuju i otklanjaju bezbednosne ranjivosti. Ovaj kurs uključuje bezbednost za identitet i pristup, zaštitu platforme, podatke i aplikacije,i bezbednosne operacije. Teme uključuju Azure Active Directory, Azure AD Identity Protection, Azure AD Privileged Identity Management, Perimeter Security, Network Security, Host Security, Container Security, Key Vault, Application Security, Storage Security, Database Security, Azure Monitor, Microsoft Defender for Cloud and Microsoft Sentinel.

Šta će polaznici naučiti na ovom kursu?

Ovaj kurs je za Azure security inženjere koji planiraju da polažu povezani ispit za sertifikaciju, ili koji u svom svakodnevnom poslu obavljaju poslove bezbednosti. Ovaj kurs bi takođe bio od pomoći za inženjer koji želi da se specijalizuje za obezbeđivanje bezbednosti za digitalne platforme zasnovane na Azure-u i igra integralnu ulogu u zaštiti podataka organizacije

Koji problemi će moći uspešno da rešavaju?

Sprovođenje bezbednosnih kontrola, održavanje bezbednosnog položaja organizacije, upravljanje identitetom i pristupom i zaštiti podatke, aplikacije i mreže.

  • Identifikacija i otklanjanje ranjivosti korišćenjem različitih bezbednosnih alata, primenite zaštitu od pretnji i reagovati na eskalacije bezbednosnih incidenata;
  • upravljanje i bezbednostizasnovanom na oblaku i na bezbedna hibridna okruženja;
  • Iiskustva sa mogućnostima u oblaku i Azure security proizvodima i servisima.

 

Šta znači sertifikat za polaznike i šta mogu oni raditi nakon završetka kursa?

AZ-500 je sertifikat koji potvrđuje da ste osposobljeni da implementirate, upravljate i nadgledate bezbednost resursa u Azure, multi-cloud i hibridnim okruženjima kao deo celokupne infrastrukture.

Takođe, može učestvovati u reagovanju na bezbednosne incidente.

Vaše odgovornosti kao Azure bezbednosnog inženjera uključuju:Upravljanje bezbednošću, identifikaciju i otklanjanje ranjivosti, izradu modela pretnji, implementaciju zaštite od pretnji.

Karijerna prednost: Polaznici koji steknu AZ-500 sertifikat otvaraju vrata ka napredovanju u karijeri. Ovaj sertifikat potvrđuje vaše veštine u oblasti Azure bezbednosti.

Kvalifikovani Azure bezbednosni inženjeri su traženi na tržištu rada, a sertifikacija dodatno ističe njihovu stručnost.

Saradnja i zajednica:Deljenje znanja o Azure bezbednosti doprinosi izgradnji zajednice. Polaznici mogu razmenjivati iskustva, rešavati probleme i podržavati jedni druge.

Kroz zajednicu, možete naučiti nove trikove, pratiti najnovije trendove i razvijati se zajedno sa drugima.

Praktična primena:

    Nakon sticanja sertifikata, polaznici mogu primenjivati svoje veštine u praksi:

  • Upravljanje identitetom i pristupom.
  • Obezbeđivanje mreže.
  • Bezbednost računarstva, skladišta i baza podataka.
  • Upravljanje bezbednosnim operacijama.